Hjem > Namibiaforeningen > Tradisjonsfag i skolen evaluert.

Tradisjonsfag i skolen evaluert.

web-141118-Title-Page-Report-of-the-TLSP-in-Schools-Consultancy

Namibiaforeningen har i samarbeid med det namibiske utdanningsdepartementet innført et nytt fag i namibiske skoler. Nå foreligger evalueringsrapporten.

18.11.2014
Vidar Wie Østlie

Tradisjonsfag i skolen har vært en suksess på flere måter. Elevene har fått kunnskap og lært gamle teknikker som ofte ikke blir ført videre til de unge på samme måte som før - dette gjelder alt fra tekstilarbeid til bruk av medisinplanter. Samtidig har mange på denne måten også sett mulighetene for å skaffe seg inntekt ved å selge produkter basert på gammelt håndtverk. I tillegg har engasjementet til frivillige foreldrelærere ført til et nærere forhold mellom skole og hjem.

Vårt direkte engasjement med egen koordinator startet med Marianne von der Lippe i 2004, og ble avsluttet med Kari Småge i april 2014.

Evalueringsrapporten understreker de positive sidene, samtidig som man poengterer at organiseringen på den enkelte skole og i den enkelte region er avgjørende for bærekraften. Det er der hvor ansvaret er tydeligst definert at det også fungerer best.

 

141118 Report of the Traditional Life Skills Programme in Schools Consultancy FINAL.pdf

 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Namibiaforeningen, Postboks 369, 2403 Elverum
Telefon: +47 62 41 36 22, Fax: +47 62 41 30 42 e-post: post@namibiaforeningen.no
Innsamlingskontrollen  Norad
Web levert av CustomPublish AS